Evlilik Terapisi Nedir, Nasıl Uygulanır? | Online Evlilik Terapisi Uzmanı

Yazan: Terappin
| 14 Mart 2022 tarihinde yayınlandı. 14 Haziran 2023 tarihinde güncellendi.
Evlilik Terapisi Nedir, Nasıl Uygulanır? | Online Evlilik Terapisi Uzmanı

"Kırık bir aynada yansıyan yüzler, derin bir denizde kaybolan sevgi dolu bakışlar... Evlilik, hayatın en değerli bağlarından biridir. Ancak zaman zaman bu bağlar zorluklarla sınanır, çatlaklar oluşur ve ilişkideki uyum kaybolur. İşte tam da bu noktada devreye giren bir sihirbaz gibi, evlilik terapisi sahneye çıkar.

Evlilik terapisi, çiftlerin ilişkilerini güçlendirmek, sorunlarını çözmek ve daha sağlıklı bir birliktelik için destek almalarını sağlayan bir süreçtir. Bu terapi, ilişkideki sorunlara odaklanırken aynı zamanda çiftlerin birbirlerini anlamalarını, iletişim becerilerini geliştirmelerini ve duygusal bağlarını yeniden inşa etmelerini hedefler.

Peki, evlilik terapisi nasıl uygulanır? Bu günümüzde dijitalleşen dünyada online evlilik terapisi, çiftlere yeni bir perspektif sunar. Geleneksel yüz yüze seanslara alternatif olarak, çiftler artık rahatlıkla evlerinin konforunda terapilerine devam edebilirler. Online evlilik terapisi, video konferans aracılığıyla gerçekleştirilir ve uzman bir terapist eşliğinde çiftlerin ihtiyaçlarına yönelik bir program oluşturulur.

Evlilik terapisine yeni bir bakış! Hazırsan başlayalım.

Online evlilik terapisi nedir?

Evliliklerdeki sorunların en büyük nedeni iletişimsizliktir. Fikir birliği sağlanamadığında ya da herhangi tartışma anında eşler sürekli bir şeyler söyler ama aslında birbirlerini duymazlar, dertlerinin ne olduğunu anlayamazlar.

Kriz anlarında ilişkimizi yapılandırmak, yaşanan ve yaşanabilecek olan sıkıntıları çözmek için kendimize bazı sorular yöneltmemiz gerekebilir.

“Eşim bana ne anlatıyor? Şikâyeti ne?

“Ben ne hissediyorum? O ne hissediyor olabilir? Neden böyle hissediyoruz?”

Elbette ki eşimizi sakince dinlemek ve anlamak, kendimize sorular sormak dahası öfke kontrolü sağlayabilmek hiç de kolay değil.

İşte böylesine çıkmaza düştüğünüz anlarda online evlilik terapisi ile ilişkilerimizi iyileştirmek, esnetmek ve güçlendirmek artık çok kolay.

Çift terapisinin temel amacı çiftlerin birbirlerini gerçekten anlayabilmelerini sağlamaktır. Birbirlerine karşı farkındalıklarının geliştiği noktada çözüme ulaşmak çok kolaydır.


Online Evlilik Terapisi ile Psikolog Hizmeti | Çift Terapisi Uzmanından Destek

Maalesef ülkemizde evlilik terapisiyle ilgili bir yanılgı var. Çoğu kişi, sadece sorunlu ilişkilerin bu hizmetten faydalanması gerektiğini düşünüyor. Oysaki çift terapisi, "Biz anlaşamıyoruz. Boşanmak istiyoruz. Eşim artık beni sevmiyor." gibi olumsuz düşünceleri "Birlikte nasıl daha iyi olabiliriz?" anlayışına dönüştürmeyi hedefleyen bir psikoterapi hizmetidir.

Bu nedenle, evlilikte mutlu bir birlikteliğe sahipken bile evlilik terapisiyle destek almak oldukça önemlidir.

Online Evlilik Terapisine Ne Zaman Başvurmalıyız? | En İyi Evlilik Terapisti ile Çözüm Yolculuğu

Gelişmiş ülkelerde çiftler, evlilik öncesinde mutlaka bir evlilik terapisi uzmanıyla görüşme yaparlar. Bu görüşmelerde amaç, muhtemel sorunlara karşı hazırlıklı olmak, ilişkiyi geliştirmek ve canlı tutmaktır. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü sağlamak önemlidir.

Eğer evliysen ve aşağıdaki durumları sürekli olarak deneyimliyorsan, online evlilik terapisi için başvurman gerekebilir:

  • Değerler, sosyal ve politik görüşler konusunda fikir ayrılıkları yaşıyor musunuz?
  • Eşin seni sık sık eleştiriyor mu? Sen eşini ne sıklıkla eleştiriyorsun?
  • Herhangi bir tartışmadan sonra uzun bir süre boyunca eşine karşı öfke ve kırgınlık hissediyor musun?
  • İletişiminizin zayıf olduğunu düşünüyor musun?
  • Evliliğinizde cinsel isteksizlik, suiistimal ya da bağımlılık gibi sorunlar mı yaşıyorsun?

Yukarıdaki durumların birden fazlasına "evet" dediysen, evliliğin ciddi bir krizle karşı karşıya olabileceği anlamına gelir. Bu durum, boşanmanın kaçınılmaz olduğu anlamına gelmez, ancak ilişkinizi yapılandırmak ve uzlaşmak için deneyimli bir psikoterapi uzmanıyla çalışmanız gerektiğini gösterir.

Evlilik terapisiyle ilgili detaylı bilgi, en iyi evlilik terapisti önerileri ve evlilik terapisi fiyatları gibi konularda size yardımcı olacak olan uzmanlarımızla iletişime geçebilirsin. Sana ve ilişkine özel çözümler sunan online evlilik terapisiyle ilişkini güçlendirebilir ve mutlu bir birlikteliğe adım atabilirsin.

Çiftlere Özel Terapi

Her ilişkinin dinamiği birbirinden farklıdır. Bu nedenle online evlilik terapisi uzmanlarımız çiftlerin mizaçlarına ve birbirleri ile kurdukları iletişimin dengesine uygun bir terapi yöntemi uygulamaya çalışır.

Fakat Terappin uzmanlarının güvenerek uyguladıkları ve tüm dünyada üzerinde sıkça çalışılan yaygın tedavi metodu Duygusal Özgürleştirme Tekniği’dir. (Emotional Freedom Techniques, EFT)

Duygusal Özgürleştirme Tekniği (EFT)

Duygusal Özgürleştirme Tekniği ilişkilerdeki çatışmaları çözümlemek ve iletişim eksikliklerini gidermek için uygulanır. Bunun yanı sıra bu tekniğin sıkça uygulandığı durumlar şöyle sıralanabilir:

Duygusal Özgürleştirme Tekniği bedenimizde bulunan akupunktur noktalarını hedef alarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Akupunktur noktaları bedenimizde elektrik ve enerji akışının az olduğu yerlerdir. Eğer bu noktaları sağlıklı bir şekilde uyarırsak beyinde dopamin hormonu salgılanır, böylece mutluluğumuz ve enerjimiz artar.

EFT Yöntemi Nasıl Uygulanır?

EFT yöntemi uygulaması son derece basit ama bir o kadar da yoğunluk ve odaklanma gerektiren bit yöntemdir.

Öncelikle çözmek istediğin sorunu düşünüp bedeninde hissetmeye çalışmalısın.

Örneğin, eşin ile seni üzen ya da sana kendini değersiz hissettiren bir durum yaşadın. Bu durumu kendi içinde tanımlamalısın: “Şu an çok üzgünüm ve acı çekiyorum. Ona karşı öfke doluyum.”

Bu olaya, duyguya ve bunu sana hissettiren eşine iyice odaklanarak yaşanma anına geri dönersin. Duygunun içindeyken akupunktur noktalarına kısa ve ritmik vuruşlar yapılır. Daha sonra derin bir nefes alıp verirsin. Bu döngü hissettiğin duygunun yoğunluğu bedeninde azalana kadar devam eder.

Evlilik Terapisinin Faydaları

Daha mutlu bir birlikteliğe sahip olmak isteyen her çift evlilik terapisinden yararlanabilir.

İşte online evlilik terapisinin sağladığı faydalar:

  • İnternet erişimizin olduğu her yerde kolaylıkla ulaşabileceğin bir terapi hizmetidir. Evden çıkmanı engelleyen bir durum söz konusu olduğunda seanslarını iptal etmen ya da ertelemene gerek kalmaz.
  • Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin daha sağlıklı iletişim kurmalarına ve birbirlerinin sınırlarını anlamlarına yardım eder.
  • Geleneksel tedavi yöntemlerine göre daha ekonomiktir.
  • Alışkanlıklarını değiştirmek ve eleştirel düşünce yapısından kurtulmak isteyen çiftler için oldukça faydalıdır. Terapi boyunca çiftler kendi eksik yanlarına tarafsız bir şekilde bakmayı, çözüm üretmeyi ve yapılandırmayı öğrenirler.
  • Bulunduğun bölgede hızlıca ulaşabileceğin bir danışmanlık ofisi olmadığında bir tıkla hemen terapilerine başlarsın.
  • Trafikte zaman kaybetmeden ve bekleme salonlarında uzun saatler oturmadan her an her yerde online terapiden faydalanabilirsin.

Kaynakça

Does Marriage Counseling Work?, Kimberly Dawn Neumann, 2023
Does Marriage Counseling Work?, Sheri Stritof, 2022

Paylaş
Terappin LinkedIn Terappin LinkedIn Terappin LinkedIn Terappin Youtube Kanalı

BLOG

Önerilen Diğer İçerikler

Terappin'de İlk Seansın BASLA15 koduyla %15 İndirimli

Terappin'in uzman klinik psikologları ile daha huzurlu bir hayata ulaşabileceğin terapi yolculuğuna ilk adımı at.

Terapi Yolculuğuna Başla